Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0
Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0

KAKAO BUTER NERAFINISANI

Od 600.00rsd

SKU N/A Kategorija

Opis

Kakao buter,kakao maslac,cacao oleum,cocoa butter.

INCI-Name:  Theobroma Cocoa (Cocoa) Seed Butter

Kakao buter je dobijen presovanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i ukus čokolade. Često se koristi kao sastojak u proizvodima za negu kože (sapuni, losioni, kreme), i receptima za čokolade, kolače itd.
Na sobnoj temperaturi kakao buter je u čvrstom stanju, a topi se na temperaturi preko 35°C.U dodiru sa kožom i toplotom tela, postaje lako razmaziv i pogodan za korišćenje. Najbolje je naneti ga neposredno posle tuširanja, dok je koža još topla i vlažna.

Kakao maslac topi se na temperaturi ljudskog tela, pa je idealan za negu tela i masažu, balzame za usne te kreme i mleka za telo. Zbog svojstva topljenja na temperaturi ljudskog tela, nekad se koristio za spravljanje vagitorija (vaginaleta) i supozitorija („čepića“). Stvara blagi film na koži, daje glatkoću i sprečava isušivanje kože. Koristi se u kremama i uljima za sunčanje ne zato što štiti od UV zraka, već zato jer stvara lagani film koji i sprečava isušivanje, ali i koji je blago vodootporan. Ponaša se kao ko‐emulgator i olakšava proces nastanka emulzija. U nekim primitivnijim recepturama, zna se koristiti za spravljanje emulzija tipa V‐U, mada nije pravi emulgator. Uglavnom se koristi kod suve i ispucale kože, te negu usana. Čokoladni kako maslac koristi se i u ishrani za spravljanje čokolada,kolača i torti. Popularan sastojak preparata za negu tela i krema za lice. Deluje kao izvrstan emolijens jer omekšava suvu kožu, a pogotovo je preporučljiv u prevenciji nastanka strija, povećavajući elastičnost kože. Izolirane iz biljke Theobroma cacao L., semenke pravog kakaovca sadrže oko 40-50 % masnog ulja, smešu glicerida oleinske, palmitinske I stearinske (50-70 %), oleinske i stearinske (22%) te oleinske i palmitinske (5 %) kiseline.

Sposobnost izvrsne hidratacije kože su razlog zašto se kako maslac vrlo često preporučuje pacijentima, pogotovo trudnicama, kod tretmana suve i kserotične kože, tretmana ispucale kože i usnica, opekotina i ožiljaka, te u prevenciji iritacija i svrabeža kože. Izvrstan je za negu kože nakon izlaganja suncu te u prevenciji preuranjenog starenja kože, a pogotovo kod fotostarenja kože. Kako je reč o 100% prirodnoj sirovini koja je istovremeno prirodni konzervans, kao i zbog izvrsno ugodne prirodne arome čokolade, posebno je popularan među korisnicima.

Šta je kakao buter?

Kakao buter mogao bi da podseti na dekadentne deserte poput čokoladnih čokoladica, kolača sa slojem kolača i sladoleda sa čokoladnim čipsom. Ipak ovaj ukusni sastojak je takođe sastavni deo krema za kožu i drugih proizvoda za zdravlje i lepotu. Za razliku od kakao putera u vašem proizvodu, ovaj u režimu kože neće vas naterati da dobijete na težini. Ali može li to poboljšati vaš izgled? Kakao buter je vrsta masti koja potiče od zrna kakaovca. Da bi se iskoristio kakao buter, zrna se vade iz veće biljke kakaovca. Zatim se peku, skidaju i pritiskaju da se odvoji mast – kakao buter. Ostaci se zatim prerađuju u kakao prah. Kakao se u medicini koristi već 3000 godina. Bio je omiljeni sastojak drevnih Asteka i Maja, koji su čak koristili kakao za valutu. Nedavno su istraživači otkrili da jedinjenja koja se nazivaju fitohemikalijama u kakau mogu pomoći da vaše telo i koža budu zdrava. Može li kakao maslac zaista poboljšati izgled vaše kože? Hajde da pogledamo nauku koja stoji iza tvrdnji o ovoj slatkoj lepoti.

Koje su prednosti kakao butera?

Kakao buter je bogat masnim kiselinama, zbog čega se često hvali zbog svoje sposobnosti da hidrira i neguje kožu i poboljša elastičnost. Mast u kakao maslacu stvara zaštitnu barijeru preko kože koja zadržava vlagu. Kakao buter je takođe bogat prirodnim biljnim jedinjenjima koje se nazivaju fitohemikalije. Ove supstance mogu poboljšati protok krvi u koći i usporiti starenje kože štiteći od oštećenja štetnih UV zraka. Jedna uobičajena upotreba kakao maslaca je zaglađivanje ožiljaka, bora i drugih tragova na koži. Mnoge žene veruju da se kreme i losioni od kakao maslaca mogu koristiti tokom i posle trudnoće kako bi se sprečilo i umanjilo pojavljivanje strija. Kakao buter je takođe promovisan za lečenje osipa od stanje poput ekcema i dermatitisa.

Šta istraživanje kaže?

Kakao buter bi mogao da miriše i da se oseća luksuzno kada ga utrljate po telu, ali nema mnogo dokaza da će poboljšati izgled vaše kože. Što se tiče lečenja ožiljaka i strija, do sada istraživanje nije baš uverljivo. Nedavna istraživanja o korišćenju kakao butera za strije pokazuje da ne deluje bolje od neaktivne ili placebo kreme. Neka istraživanja sugerišu da kakao buter ima potencijal da leči i spreči kožne bolesti. Takođe može zaštiti kožu od oštećenja koja mogu dovesti do preranog starenja. Ove efekte tek treba potvrditi budućim studijama.

Kako koristiti kakao buter?

Često ćete videti kakao buter kao sastojak losiona i krema za telo. Pošto je jestiv takođe je aditiv u nekim balzamima za usne. Mnogi proizvodi od kakao butera dodaju kremu za sunčanje ili vitamine. Možete trljati jednu od ovih proizvoda od kakao maslaca na kožu ili usne svaki dan kao deo režima nege kože. Mnogi losioni od kakao maslaca i drugi proizvodi sadrže samo malu količinu kakao maslaca, zajedno sa ostalim sastojcima i aditivima. Ako tražite čistoću kupite je u obliku štapića koji sadrži 100% kakao butera. Ili ako ste zabrinuti zbog aditiva, nabavite komad celog, nerafinisanog kakao maslaca i rastopite ga u vreloj vodi da biste napravili svoje proizvode. Neki majstori koji su sami uradili prevazišli su osnovne kreme i losione. Oni su stvorili sopstvene kućne linije proizvoda za negu kože od kakao butera. Neki ljudi kombinuju kakao buter sa raznim uljima poput kokosovog ili vitamina E i koristite smešu kao hidrantni šampon. Drugi ga koriste za izradu sopstvenog losiona za brijanje.

 

Dodatne informacije

Težina -
Odaberite pakovanje:

100 g, 250 g, 500 g, 1 kg

064/139-8861