Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0
Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0

Gama poliglutaminska kiselina( Y-PGA) – HM 700 kDA

Od 2,760.00rsd

SKU N/A Kategorija

Opis

Gama poliglutaminska kiselina( Y-PGA) je vodorastvorni, biorazgradivi, netoksičan biopolimer( homo poliamid) proizveden mikrobiološkom fermentacijom.

Proizvode se dve vrste kozmetičke gama poliglutaminske kiseline : dugog molekulskog lanca Y-PGA HM( 700-1000kDA) i kratkog molekulskog lanca Y-PGA LM( 70-100kDA). Y-PGA je aktivna supstanca u kozmetici koja poseduje niz jedinstvenih sposobnosti da koži vrati zdrav i mladalački izgled. Zahvaljujući svojoj specifičnoj molekulskoj strukturi ona hidrira kožu, formirajući svileni film na površini kože. Ona na duži rok sprečava isušivanje kože i u uslovima klimatizovanih prostora i na hladnom i suvom zimskom vazduhu. Kapacitet dugotrajne hidratacije je veći u odnosu na hijaluronsku kiselinu i kolagen. Obnavlja elastičnost kože i ublažava bore. Poseduje sinergijski efekat, tako da u kozmetičkim preparatima stabilizuje i uvećava dejstvo hijaluronske kiseline. Y-PGA je jedini do sada poznati efikasan sastojak koji uvećava proizvodnju prirodnog vlažeceg faktora za 130% od uobičajenog nivoa. Povećava absorpciju hranjivih materija . Ima efekat zdravog izbeljivanja kože, sprečava sintezu melanina i smanjuje fleke na koži. Dodavanjem obe Y-PGA , HM i LM postiže se bolja hidratacija. Y -PGA HM formira zaštitni sloj na površini kože, sprečavajući isušivanje. Y-PGA LM prodire u dublje slojeve pružajući dodatnu hidrataciju i bolje prehranjivanje kože. Primena: Y-PGA može se primenjivati u formulacijama sa svim nejonskim, anjonskim i amfoternim surfektantima. Ona je odličan sastojak za kreme, losione, tonike za lice, maske, antirid gelove, kreme za sunčanje,šampone, gelove za tuširanje, gelove za kosu i drugo.
Doziranje:

Y-PGA je idealni humektant sa visokom kompatibilnošću sa ostalim kozmetčkim sirovinama. Doziranje zavisi od funkije kozmetičkog preparata. Preporučeno doziranje je do0. 0,5%. Y-PGA HM je pogodnija za anti-age, hidratantne i kreme za sunčanje, doziranje 0,1%. Y-PGA LM je bolja za maske za lice i proizvode za izbeljivanje zahvaljujući boljoj absorciji hranjivih sastojaka i smanjivanju sinteze melanina, doziranje je 0,3%.

Dodatne informacije

Težina -
Odaberite pakovanje:

10 g

064/139-8861