Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0
Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0

ČIČKOVO ULJE

Od 200.00rsd

Opis

ČIČKOVO ULJE

Pored kose, ono je dobro i za rast trepavica, obrva, pa i protiv bubuljica i za negu grudi .

Zahvaljujući svom posebnom sastavu, čičkovo ulje odlično je za negu kože, i to čak i one problematične. Deluje protiv gljivica i bakterija i neguje ispucalu kožu, pa može biti koristan prirodan tretman u lečenju posrijaze i ekcema.

Međutim, čičkovo ulje je odlično i za lice, a posebno za akne i, bubuljice i mitisere jer može da reguliše proizvodnju sebuma koji je uzročnik i ovog problema. Ovo ulje je lagano i nije mnogo masno pa zato sjajno deluje protiv ovog problema. Preteranim isušivanjem kože, rad žlezda se samo još više aktivira. Ovo ulje za lice dovodi masnoću kože u normalu i pri tom je hrani i neguje.

Promovisanje zdrave kose i vlasišta najbolje je uraditi bez upotrebe otrovnih komercijalnih šampona i proizvoda za kosu. Jedan od načina za postizanje optimalnog zdravlja kose je oslanjanje na ono što priroda nudi, a to je visokokvalitetno ulje čička.

Saznajte o poreklu, upotrebi i prednostima, sastavu i pravilnoj primeni ovog ulja za postizanje sjajnih pramenova i drugih terapeutskih efekata.

Šta je čičkovo ulje?

Čičkovo ulje – poznato i kao Burino ulje i ekstrakt ulja korena čička – vadi se iz lišća i korena biljke čičak (Arctium), izdržljive višegodišnje biljke koja je porijeklom iz Evrope i koja je naturalizovana u Sjevernoj Americi.

Biljka ima veliko lišće, ljubičasto cveće, semenke u obliku malih sfernih izbočina (otuda i naziv „čičak“) i korenje koje se koristi u kozmetičke i medicinske svrhe.

Rečeno je da su čičak vekovima koristile različite kulture, što objašnjava njegova mnoga imena. Koristi se u hrani i piću, kao i u tradicionalnoj medicini.

Indijanci su napravili slatkiše tako što su im stabljiku skuhali u javorovom sirupu. U narodnom biljstvu sušeni čičak se smatra diuretikom, dijaforetikom i sredstvom za pročišćavanje krvi. Čičkovo ulje se trenutno koristi u Evropi i Americi za rast kose i kao tretman za vlasište.

Evo nekoliko zanimljivosti: Čičak je inspiracija iza čičak traka. 2 Ranih 1940 -ih, nakon što je izveo svog psa u šetnju, švajcarski pronalazač George de Mestral proučavao je seme biljke čička koje se pričvrstilo na njegovu odeću i na njegovu odeću. pseće krzno.

Pod mikroskopom, pronalazač je pomno pogledao sistem udica koje seme koristi za autostopiranje prolazećih životinja i ljudi radi razbacivanja semena. Shvatio je da se isti princip može koristiti za spajanje drugih stvari, pa je tako došao na čičak.

Imajte na umu, međutim, da je čičak više od ljepljive tvari – njegovi korijeni i ulje mogu poslužiti i kao biljni lijekovi i imati široku primjenu.

Upotreba

Svi delovi biljke čička koriste se u praktične i medicinske svrhe. Koren ponekad služi kao hrana, dok se od semena može napraviti decokcija za snižavanje temperature. Travari mešaju tinkturu korena biljke sa drugim biljem za lečenje problema sa zglobovima.

Oblozi korena ili lišća nanose se na manje posekotine ili modrice, dok ispiranje korena može biti zgodan tretman za akne.

Rast kose i održavanje vlasišta često se ističu kao primarna upotreba ulja čička. Ovo ulje nudi nutritivnu podršku vašem vlasištu i duboko hrani vaše folikule

Čičkovo ulje se takođe prodaje na tržištu protiv opadanja kose, a proizvodi su dostupni u kozmetičkim prodavnicama i mogu se umasirati u kosu tri puta nedeljno za maksimalne rezultate. Pomaže u obnavljanju funkcije vaših folikula kose i lojnih žlezda, dodatno štiteći od suvoće vlasišta.

Ovo ulje je takođe posebno popularno u Japanu ne samo za zdravlje kose, već i za negu kože – dodaje se i u šampone i u pakovanja za lice.

Čičkovo ulje – Sastav

Biljka ima brojne hemijske sastojke.4 Njeni koreni i listovi-glavni izvori ulja-sadrže glikozide, flavonoide, tanine, isparljiva ulja (uključujući seskviterpenske laktone), poliacetilene (koji se bore protiv bakterija i gljivica koje izazivaju bolesti), smolu, sluz , inulin (do 45 odsto), alkaloidi, eterično ulje, fitosteroli i derivati kafeinske kiseline.

Seme čička, s druge strane, ima esencijalne masne kiseline, zajedno sa vitaminima A i B2.

Prednosti

S obzirom na vitamin A i esencijalne masne kiseline (koje uključuju retke EFA sa dugim lancem), ulje čička5 može pomoći u jačanju kose negujući skalp. Ovi nutrijenti su potrebni za održavanje zdravog vlasišta i promovisanje prirodnog rasta kose.

Postoji kombinovana podrška njihovog olakšavajućeg dejstva i podrške normalnim funkcijama lojnih žlezda i folikula dlake.

Čičkovo ulje takođe može pomoći u lečenju infekcija vlasišta i iritacije izazvane peruti. Pomaže u smanjenju svraba vlasišta, crvenila i drugih simptoma, kao i podstiče rast kose. Redovnom upotrebom promoviše se za vraćanje i obogaćivanje zdravlja i izgleda vlasišta i kose.

Kako deluje ulje čička?

Biljka čičak sadrži niz korisnih sastojaka, kao što su sluz, tanini, inulin, vitamin A i esencijalne masne kiseline, a sve to može pružiti blagotvorno dejstvo.

Oni mogu pomoći u ishrani vaše kose, kao i u lečenju kožnih oboljenja poput akni i suvoće, posebno kada su ove brige povezane sa lošom ishranom, zatvorom ili opterećenjem jetre.7 Obično se ulje čička primenjuje lokalno radi poboljšanja kose i kože.

Čičkovo ulje – Da li je bezbedno?

Sigurnosni problemi sa uljem čička i samom biljkom smatraju se rijetkim, osim za pojedince koji su posebno ugroženi. Na primer, može izazvati alergijsku reakciju kod pojedinaca koji su osetljivi na određeno cveće i bilje, poput ambrozije, tratinčice, nevena i drugih.

Koren čička, izvor ulja, koristi se za lečenje unutrašnjih i spoljašnjih zdravstvenih problema. Čičak se čak bezbedno koristi kao hrana u Aziji. Međutim, pre nego što unesete ulje, najbolje je da se konsultujete sa pouzdanim lekarom ili travarom.

Preporučujem trudnicama i dojiljama, zajedno sa ljudima koji su osetljivi na ambroziju i srodne biljke, da izbegavaju korišćenje ovog ulja. S obzirom da ulje čička može povećati rizik od krvarenja tokom i nakon operacije, smatram da je bolje prestati sa uzimanjem najmanje dve nedelje pre zakazane operacije.

Neželjeni efekti ulja čička

Čičkovo ulje može smanjiti ili povećati šećer u krvi, pa bi dijabetičari trebali paziti na njihov nivo i općenito izbjegavati upotrebu ulja. Takođe može izazvati disbalans elektrolita i alergiju na kožu. Zato vam savetujem da se pre upotrebe ulja od čička posavetujete sa prirodnim holističkim praktičarom, posebno ako to radite radi terapeutske koristi.

Antikoagulanti ili lekovi koji usporavaju zgrušavanje krvi deluju u interakciji sa čičkom, pa njihovo uzimanje može povećati šanse za modrice i krvarenje. Neki lekovi ove vrste su aspirin, klopidogrel, diklofenak, ibuprofen i varfarin.

Dodatne informacije

Težina -
Odaberite pakovanje:

50ml, 500ml, 1 L

064/139-8861