Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0
Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0

BABASU ULJE

Od 250.00rsd

Opis

BABASU ULJE

INCI: ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL

Namena: Ulje za negu svih tipova kože. Pakovanja za kosu, ulja za masažu, sapuni.

Tajna lekovitosti: kratkolančane masne kiseline, tokotrienoli, steroli

Izrazito brzo upijanje, diskretan i ugodan miris te stabilnost čine ovo ulje zanimljivim.Najbolje ulje za proizvodnju sapuna.

Babasu ulje primenjuje se u kozmetici jer ne ostavlja masne tragove, koža ga brzo upija i nećete imati osećaj težine i masnoće, što je važno kod upotrebe bilo kakvog ulja.

Ovo ulje sadrži masne kiseline i zato je idealno za sve one ljude koji izbegavaju da koriste ulja za kožu jer im se ne sviđa to što koži treba dugo vremena da ih upije ili se bore sa masnim tragovima koji mogu da isflekaju odeću.

U brazilskim šumama rastu svakojaka čuda. Babasu palma je agresivna i dominantna vrsta koja prekriva velike površine, što se za kozmetiku pokazalo kao pravi blagoslov. Ljudi prvo nisu znali šta napraviti s tom palmom, ali kada je iz jestivog ploda dobijeno ulje, videlo se odmah da će to biti pravo bogatstvo u kozmetici.

Ulje babasu palme doslovce nestaje u koži, bez masnih filmova, bez osećaja težine na koži. Nije reklamni trik, već istina. Svojstvo brzog upijanja duguje kratkolančanim masnim kiselinama (kaprilna, kapratna, laurinska) i vrlo niskom viskozitetu. Stoga je idealno za sve ljude koji mrze ulja koja se sporo upijaju, koji vole da im nakon masaže koža ne bude masna, za pakovanja za kosu je idealan kao i kokos, za vrlo lagane kreme. Babasu ulje ubrzaće apsorpciju drugih ulja, izvrsno je, poput kokosa, za intrigantne macerate kao što je macerat nevena. Ako uz sve to dodamo i neutralno-ugodni miris koji podsjeća na kokos, evo razloga zašto neki odabiru ovo ulje radije od drugih, sličnih ulja. Od vitamina E sadrži α- γ- i δ-tokotrienol u količini od 67-127 mg/kg. Od fitosterola sadrži 293-375 mg/kg β-sitosterola, 106-158 mg/kg Δ-5 avenasterola, 107-137 mg/kg kampesterola. Ukupno sadrži 570-766 mg/kg sterola što je prilično velika količina za jedan maslac, no nešto je manje od sadržaja u kokosu.

Sastav masnih kiselina ga čini jednim od idealnih ulja za sapune koji se jako pene i to je jedno od omiljenih ulja za sapune. Poput kokosa, topi se na letnjoj temperaturi i od maslaca postaje ulje.

Babasu ulje za kosu upotreba

Iako ga možete naći u prirodnim šamponima, ovo ulje se može koristiti i u svom izvornom obliku, i to kao masku za kosu.

Dovoljno je da pre pranja nanesete ulje na kosu i dobro utrljate u teme. Radi lakšeg nanošenja, možette da pokvasite kosu, kako bi se ulje brže i bolje upilo. Ostavite ovo ulje da stoji na glavi bar sat vremena. Što duže držite ulje na glavi, efekat će biti bolji. Pošto se brzo upija, nećete morati da brinete oko masnih tragova, tako da sa peškirom na glavi možete prespavati.Isperite na uobičajen način, operite šamponom kosu i dobro isperite. Ovu masku od babasu ulja možete da koristi pre svakog pranja, jer je sasvim bezbedna. Već posle par meseci videćete značajne razlike u dužini i u kvalitetu kose. Kosa će biti lepša i sjajnija već posle prve upotrebe!

Dodatne informacije

Težina -
Odaberite pakovanje:

100 ml, 500 ml, 1 L

064/139-8861