Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0
Korpa

Nema proizvoda u korpi.

100% sigurna kupovina!
0

AMONIJUM HLORID – NIŠADOR (NH4Cl)

Od 650.00rsd

SKU N/A Kategorija

Opis

AMONIJUM HLORID – NIŠADOR (NH4Cl)  je beli kristalni prah bez mirisa, neprijatnog ljutkastog, gorko-slanog ukusa, lagano higroskopan i lako rastvorljiv u vodi.

U prirodi se supstanca nalazi u vulkanskim područjima, gde se formira na vulkanskim stenama u blizini otvora iz kojih izlazi dim. Kristali se formiraju direktno iz gasovitog stanja i imaju kratak život jer se lako rastvaraju u vodi.

Nišador je sastojak praškova i masti za žuticu, glavobolju, ekceme, groznicu, lišajeve, hemoroide, osip, šugu sastojak šampona…

Koristi se za čišćenje bakarnih predmeta pre kalajisanja.

Nišador može pomoći i kod ujeda pauka, osa i stršljena. Za tu svrhu pripremite oblog od nišadora rastvorenog u vodi i malo sirćeta (ili rakije). Pravite obloge dok otok ne nestane.

Štete od nišadora

Nišador se ne sme koristiti bez lekarskog nadzora, jer oslobađa amonijak, što dovodi do različitih promena u ćelijama. Kod male dece, može da promeni alkalno-kiseli balans i da dovede do acidoze. Sve namirnice, lekovi i preparati koji povećavaju amonijak u krvi mogu biti opasni kod nekih bolesti jetre i akutnih bubrežnih oboljenja.

Produžena upotreba nišadora i upotreba u većim količinama je kontraindikovana jer može povećati ureu u krvi. U većim dozama, lek često izaziva mučninu i povraćanje.

Dodatne informacije

Težina -
Odaberite pakovanje:

200 g, 1 kg

064/139-8861